11:00

Klågerups GIF

Referat: AIF Barrikaden - Klågerups GIF

Eftersom vi använde alla våra för dagen 14 spelare och bytte runt mycket inom laget är det inte jätteintressant vem som startade på plan resp. på bänken så jag försöker istället skriva vilka som så långt jag kunde upptäcka spelade i de olika lagdelarna .

Alice stod i mål. Backlinjen var den lagdel som hölls mest intakt genom matchen. Det handlade i stort sett om en backlinje med från höger Emma, Disa, Julia och Maja L. Vad jag hann uppfatta var det bara Maja M och Amanda L som gjorde några korta inhoppdär men kanske har jag missat någon. På mittfältet var de som bytte av varandra Unni, Maja H, Felicia, Eva, Maja M och Nora (?). I anfallet slutligen var det Ellinor E, Amanda E, Amanda L, Lovisa och Nora som delade på uppgifterna.

Att Klågerup var väldigt bra visste vi ju redan innan matchen, inte bara för att de slog oss med 8-1 förra gången utan än mer för att de slagit f.d. allsvenska laget LB07 med 3-1. Och de som inte visste det innan blev verkligen varse det så snart domaren blåst igång spelet. Redan efter 1.15 låg bollen i nätet efter ett otroligt snyggt och hårt skott från deras vänsterkant i bortre krysset. Deras andra mål kom i 5:e min från en snarlik position och på ungefär samma sätt om än inte riktigt i krysset och däremellan hann de också med ytterligare ett skott från vänsterkanten som smög tätt utanför.

Nästa hyfsade målchans var sedan vår där en riktigt bra anfallskombination dock slutade med ett allt för löst och lättfångat skott för målvakten. I stället ökade Klågerup på målskörden med ytterligare tre fullträffar – varav den första lite turligt stolpe-in - de kommande 8 minuterna så att det alltså stod 0-5 på den imaginära anslagstavlan (= mitt armbandsur:)) efter 24 spelade minuter. Våra motståndare fortsatte så långt att nästan uteslutande anfalla på och göra mål från sin vänsterkant där de utnyttjade sin hypersnabba och duktiga spelare i den positionen maximalt och Emma hade ett fruktansvärt otacksamt arbete där på sin kant.

Nu vidtog en något lite längre paus i målgörandet men utan en gemensam insats av Alice och Julia i den 30:e min, som slutade med att den senare rensade undan bollen på mållinjen, hade sexan kommit då. Det dröjde dock bara ytterligare 2-3 min innan det sjätte målet kom, den här gången från högerkanten sedan de börjat anfalla lite mer också därifrån. Ungefär 5 min senare kunde det rasslat i nätet igen om inte Alice gjort en fantastiskt vaken och vältajmad utrusning.

I den 42:a min kom så matchens riktiga höjdpunkt när Eva S slog på ett högt skott från 40 meter som dalade ner bakom målvakten. Euforin bland våra spelare var fullständig vilket både var trevligt och förståeligt sett till våra måttliga framgångar totalt sett. Apropå detta så kändes det nästan lite provocerande hur lite Klågerup firade sina mål typ ”jaha där kom ett mål, där ser man”.

Kan kanske låta konstigt utifrån paussiffrorna men jag tyckte att vi gjorde en med våra mått mätt riktigt bra insats i första halvlek. Gick in hårt i närkamperna, gjorde en hel del fina brytningar, kom i alla fall till några avslut och vågade fr.a. hålla i bollen och spela runt för att få lite lugn på ett sätt som vi inte alls såg något av vårt första år men som redan ifjol blev lite bättre för att i år bli jättemycket bättre.

När andra halvlek börjat syntes det ganska snabbt att vi började tröttna efter att ha fått jobba mycket hårt både i närkamperna och utan boll mot våra unga, snabba och tekniska motståndare hela första halvlek. Precis som i den gjorde Klågerup flera tidiga mål och efter 9 min hade de ökat på till 9-1. Sedan dröjde det en kvart innan nästa mål föll men nu hade vi svårt att få till något eget anfallsspel och spelet var nu nästan uteslutande förlagt på vår planhalva, ofta i och runt vårt straffområde och utan flera strålande ingripande av Alice hade det blivit betydligt fler mål. De två sista målen som fastställde slutresultatet 12-1 kom under matchens sista 10 minuter.

Medan alla målen i första halvlek kom efter kantlöpningar med efterföljande skott från halvdistans var andra halvlekens av en annan karaktär. Nu kom nästan alla centralt och från mindre än 5 meters håll sedan vi haft svårt att få undan bollen.

Sammanfattningsvis gjorde vi en med tanke på motståndet klart godkänd första halvlek men en klart sämre andra.

Oj! Höll ju alldeles på att glömma att den som ställde alla andras positioner totalt i skuggan var den totalt prickfria linjedomaren på avbytarbåssidan:)

Statistik: Hörnor: 0-5 Avslut på mål: 2-24 Avslut utanför: 2-8

Avslutningsvis kan väl noteras att vi inte var de som förlorade med störst marginal idag. Las Presidentas (Malmö City) förlorade med 18-1 mot LB07.

mån 28 jun 2021, 19:30 Klågerups GIF - AIF Barrikaden 8 - 1